آزمایشهای علمی و تاریکی نژادپرستی
در سال ۱۹۶۹، یک زن مهاجر هندی در بریتانیا بهخاطر سردرد به نزد پزشکی رفت. پزشک به او گفت باید نوع خاصی نان بخورد، هر صبح کادر پزشکی غذا برایش میبردند و شب با او تماس میگرفتند تا مطمئن شوند که آن را خورده است.
بعدها معلوم شد که در واقع این یک آزمایش بود که روی ۲۱ بانوی هندی انجام شد و نانی هم که به آنها داده میشد، مادۀ رادیواکتیو داشته تا شیوه و سطح جذب آهن در بدن مشخص شود.
آزمایش همانند همیشه طعم و بوی نژادپرستی بریتانیایی داشت که بهطور خاص گروهی از زنان هندی را هدف قرار داده بود، بهویژه کسانی که تازه به بریتانیا آمده بودند و زبانشان خوب نبود. پزشکان از طریق فرزندانشان توضیح ناچیزی برای برخی از آن زنان داده بودند و برایشان روشن نکرده بودند که تابش و مادۀ رادیواکتیو یعنی چه؟!
بعدها در سال ۱۹۹۸، یعنی سی سال بعد، شورای پژوهش پزشکی بریتانیا (MRC) در گزارشی، این پژوهش و مشکلات اخلاقی آن را تأیید کرد، همراه با آن چند بهانهای نیز ردیف کرد که گویا میزان تابش بسیار کم بوده و تنها به اندازۀ یک عکس ایکسری بوده است.
سال ۲۰۲۳ عضو پارلمان بریتانیا درخواست کرد که یک تحقیق عمومی انجام شود و درخواست عذرخواهی و غرامت شایستهای برای آن زنان و خانوادههایشان فراهم شود، اما بعد از چه؟!
منبع:
https://www.theguardian.com/science/2023/aug/25/coventry-mp-demands-inquiry-1960s-radioactive-study-south-asian-women